Virtualisatie

Virtualisatie maakt het mogelijk een virtuele versie van een systeemonderdeel, bijvoorbeeld een besturingssysteem, server of opslagapparaat, op één server te zetten. Dit biedt ondernemingen diverse voordelen. Zo verlaagt virtualisatie onder meer uw Total Cost of Ownership (TCO) en maakt het uw ICT-omgeving eenvoudiger beheerbaar.

ATS Teconomy is dé specialist in Nederland op het gebied van virtualisatie. Onder onze klantenkring mogen wij onder meer top-500 bedrijven, grote gemeentes en andere overheidsinstellingen rekenen.

ATS Teconomy onderscheidt drie vormen van virtualisatie:

Wilt u direct meer weten over virtualisatie of bent u benieuwd wat ATS Teconomy voor uw organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 085 500 0100 of vul het contactformulier in. Wij voorzien u graag van meer informatie.

 Neem contact op

 

Voordelen virtualisatie

Virtualisatie heeft vele voordelen, de belangrijkste zijn hier onder opgesomd:

  • Kostenbesparing: virtualisatie gaat gepaard met standaardisatie en centralisatie van hardware. De aanschaf, het beheer en de onderhoudskosten van hardware zullen hierdoor sterk afnemen
  • Continuïteit: de continuïteit van uw bedrijf wordt door virtualisatie verbeterd. Zo kunt u sneller herstellen bij storingen en heeft u de mogelijkheid om complete virtuele omgevingen te back-uppen, zonder bedrijfsprocessen stil te leggen
  • Beter beheer: virtualisatie maakt het mogelijk dat bedrijven de infrastructuur centraal beheren en handelingen geautomatiseerd worden. Hierdoor bespaart u tijd en voorkomt u menselijke fouten in hoge mate
  • Tijdbesparing: uw (IT-)personeel is minder tijd kwijt aan zaken als serverbeheer en patches.

Applicatie Virtualisatie

Bij applicatie virtualisatie draaien applicaties lokaal op een desktop, zonder dat deze op de machine zijn geïnstalleerd, binnen een eigen virtuele omgeving.

Dankzij applicatie virtualisatie hoeft er geen installatie meer plaats te vinden op het desktopsysteem van uw eindgebruikers. De software wordt namelijk vanaf een server ‘virtueel’ aangeboden aan de eindgebruikers. Applicatie virtualisatie kunt u dan ook zien als een 'virtuele' installatie. Als de gebruiker software start, wordt de applicatie vanaf de server gestreamd naar het systeem waarop de gebruiker werkt.

Wat merkt de eindgebruiker hiervan?

De eindgebruiker merkt hier overigens meestal niets van. De virtualisatie cliënt zorgt ervoor dat de virtuele applicatie als een ‘normale’ applicatie functioneert. Hierbij draait de software in een sandbox (geïsoleerde omgeving) waardoor er nagenoeg geen impact is op het besturingssysteem of op andere software die op het systeem is geïnstalleerd.

Voordelen applicatie virtualisatie

Applicatie virtualisatie heeft diverse voordelen. Zo kunt u snel nieuwe applicaties aanbieden, of wijzigingen in bestaande software doorvoeren. Ook blijven er geen resten van de applicatie achter op het besturingssysteem wanneer deze wordt verwijderd. Hierdoor zullen uw computersystemen stabieler blijven werken. U kunt virtuele applicaties werkplekonafhankelijk beschikbaar stellen en eenvoudig kiezen wie toegang heeft tot welke applicatie.

Enkele belangrijke voordelen van applicatie virtualisatie:

✓ U kunt eenvoudig wijzigingen in bestaande software doorvoeren

✓ Doordat er geen ‘resten’ van applicaties achterblijven op de computers zullen uw computersystemen stabieler zijn

✓ Applicaties hoeven niet meer op de werkplekken geïnstalleerd te worden

✓ Problemen met applicaties onderling vinden niet meer plaats

✓ Het uitvoeren van regressie testen is niet meer nodig

✓ Het is mogelijk verschillende versies van applicaties naast elkaar te gebruiken.

 

Waarom ATS Teconomy?

ATS Teconomy beschikt over een team van zeer ervaren specialisten op het gebied van applicatie virtualisatie. Onze specialisten streven ernaar zoveel mogelijk kennis op het gebied van applicatie virtualisatie te vergaren en met elkaar te delen. Zo bent u bij ATS Teconomy altijd verzekerd van de beste service.

Meer weten over applicatie virtualisatie?

Heeft u vragen over applicatie virtualisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 085 500 0100 of vul het onderstaande contactformulier in. Wij helpen u graag.

Desktop Virtualisatie

Met desktop virtualisatie lijkt het voor eindgebruikers net alsof ze op hun eigen lokale computer werken, terwijl in werkelijkheid hun desktopomgeving op een server draait. Een virtuele desktop is uitgerust met een eigen besturingssysteem, eigen software en eigen instellingen. Dit maakt het beheer van de ICT-omgeving veel eenvoudiger. Tevens zal desktop-virtualisatie de TCO (Total Cost of Ownership) van uw ICT-omgeving aanzienlijk verlagen. Tot slot biedt desktop-virtualisatie een hoge mate van veiligheid en bescherming voor uw bedrijfsgegevens, want alle informatie wordt centraal opgeslagen en kan dus ook centraal – op de server – beveiligd worden.

De virtualisatie-virtuozen van Teconomy virtualiseren graag uw servers, desktops en applicaties.

Server Virtualisatie

Server virtualisatie biedt de mogelijkheid om op één fysieke server meerdere virtuele servers te laten draaien, waarbij deze virtuele servers zelfs uitgerust kunnen zijn met verschillende besturingssystemen. Zo kunt u dus bijvoorbeeld zowel serversoftware van Linux als Microsoft op een enkele server draaien. Naast dat server virtualisatie een hoge mate van flexibiliteit biedt, werkt dit vanzelfsprekend tevens kostenbesparend, omdat er minder fysieke servers (hardware) nodig zijn. De ICT-afdeling kan daarbij snel en eenvoudig inspelen op de eisen en wensen van uw organisatie, die altijd aan verandering onderhevig zijn. En in het geval van calamiteiten of storingen, kunnen de virtuele servers eenvoudig worden verhuisd naar een andere server.

Referenties

Door de jaren heen heeft Teconomy kennis en ervaring opgedaan in de meest uiteenlopende organisaties en sectoren. Onze professionals zijn daardoor breed inzetbaar. Hier onder vindt u een aantal opdrachtgevers voor wie wij projecten hebben uitgevoerd:

abnamro-2
britishschool
canon-1
cbr
cbs
detailresult-1
fujitsi
gelre-ziekenhuizen-1
gemeente-amsterdam
gemeente-dalfsen-1
gemeente-deventer-1
gemeente-drechtsteden-1
gemeente-groningen
glencore
isalaklinieken-1
kpn-1
lvnl
mediq-1
ministerie-van-binnenlandse-zaken-en-koninkrijksrelaties-1
provincie-noordbrabant-1
rijkswaterstaat-1
tauw-1
tmobile-1
uvw
vtspn-1
vu

Meer informatie

Wilt u meer weten over applicatie virtualisatie of bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan gerust contact met ons op. Bel 085 500 0100 of vul het onderstaande contactformulier in.